Kibbeling: Een Populair Nederlands Visgerecht

Wat is kibbeling?

Kibbeling is een geliefd Nederlands visgerecht dat gemaakt wordt van stukjes vis. Het gerecht wordt vaak bereid met de wangen van de kabeljauw, maar kan ook gemaakt worden van andere vissoorten zoals schelvis of wijting. Kibbeling wordt meestal gefrituurd en geserveerd met een saus, zoals knoflooksaus of remouladesaus.

Ontstaan van kibbeling

De oorsprong van kibbeling ligt in de visserij. Vroeger werd kibbeling gemaakt van de restjes vis die overbleven na het fileren van de kabeljauw. Deze restjes, zoals de wangen van de kabeljauw, werden gekruid en vervolgens gefrituurd. Het gerecht kreeg de naam "kibbeling" omdat de visjes tijdens het frituren in de pan zouden 'kibbelen'.

Bereiding en serveren

Voor het maken van kibbeling worden de stukjes vis eerst gekruid met zout, peper en vaak ook met paprikapoeder. Vervolgens worden de stukjes vis door een beslag gehaald en gefrituurd tot ze goudbruin en knapperig zijn. Kibbeling wordt vaak geserveerd met een saus naar keuze, zoals knoflooksaus, remouladesaus of cocktailsaus. Daarnaast wordt het vaak gegeten met een bijgerecht, zoals frietjes of een frisse salade.

Populariteit van kibbeling

Kibbeling is een populair gerecht in Nederland en wordt vaak gegeten als snack of als onderdeel van een maaltijd. Het is geliefd vanwege de knapperige korst en de malse vis van binnen. Kibbeling wordt vaak verkocht bij viskramen, viswinkels en visrestaurants. Het is een favoriete keuze voor veel visliefhebbers en wordt vaak gegeten tijdens evenementen, markten en festivals.

Met zijn heerlijke smaak en eenvoudige bereiding is kibbeling een klassiek visgerecht dat nog steeds veel mensen aanspreekt. Of je het nu als snack eet of als onderdeel van een maaltijd, kibbeling blijft een favoriet gerecht voor velen.

3 woorden gevonden
3
letters
7
letters
10
letters
Andere omschrijving voor "kibbeling"
Leer meer over SynoniemenWoordenboek.nl,
inclusief belangrijke disclaimers.