Ontdek de heerlijke smaak van saté

Wat is saté?

Saté is een populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Indonesische keuken. Het bestaat uit stukjes geroosterd vlees, meestal varkens- of kippenvlees, dat aan een stokje is geregen. Het vlees wordt gemarineerd in een smaakvolle saus voordat het gegrild of geroosterd wordt. Saté wordt vaak geserveerd met pindasaus en bijgerechten zoals rijst of stokbrood.

De bereiding van saté

De bereiding van saté begint met het marineren van het vlees. Hiervoor worden verschillende kruiden en specerijen gebruikt, zoals knoflook, gember, ketjap en sambal. Het vlees wordt vervolgens geregen aan satéprikkers en gegrild of geroosterd tot het mooi bruin en mals is.

Variaties van saté

Saté is een veelzijdig gerecht en kan op verschillende manieren worden bereid. Naast varkens- en kippenvlees, kan ook rundvlees, lamsvlees of zelfs garnalen worden gebruikt. Daarnaast kunnen er verschillende marinades en sauzen worden toegevoegd om de smaak te variëren. Zo zijn er bijvoorbeeld saté ajam (kip), saté babi (varken) en saté kambing (geit).

Populaire satégerechten

Saté is niet alleen populair in Indonesië, maar ook in andere landen zoals Maleisië en Thailand. In de Chinese keuken wordt het gerecht vaak geserveerd als onderdeel van een rijsttafel. Daarnaast is saté ook geliefd als streetfood, waar het op markten en bij kraampjes verkrijgbaar is.

Geniet van de heerlijke smaak van saté en ontdek de vele variaties die dit gerecht te bieden heeft!

2 woorden gevonden
7
letters
12
letters
Andere omschrijving voor "sate"
Leer meer over SynoniemenWoordenboek.nl,
inclusief belangrijke disclaimers.