Taugé: een veelzijdige groente

Wat is taugé?

Taugé is een groente die veel gebruikt wordt in de Indische en Oosterse keuken. Het zijn de kiemgroenten van de mungboon, die na het ontkiemen worden geoogst. Taugé heeft een knapperige textuur en een milde, nootachtige smaak.

Gezondheidsvoordelen van taugé

Taugé is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. Het zit boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K en verschillende B-vitaminen. Daarnaast bevat taugé ook mineralen zoals kalium, magnesium en ijzer.

Veelzijdigheid in de keuken

Taugé is een veelzijdige groente die op verschillende manieren gebruikt kan worden in de keuken. Het kan rauw gegeten worden in salades of als topping op soepen en roerbakgerechten. Daarnaast kan taugé ook kort worden gekookt of gestoomd voor een zachtere textuur.

Taugé wordt vaak gebruikt in gerechten zoals nasi goreng, loempia's en mihoen. Het voegt een knapperige bite en frisse smaak toe aan deze gerechten. Daarnaast is taugé ook een populaire toevoeging aan wokgerechten, waar het een lekkere crunch geeft.

Taugé kweken

Als je zelf taugé wilt kweken, kun je mungbonen in water laten weken en vervolgens laten ontkiemen. Dit kun je doen door de bonen in een vochtige doek te leggen en deze regelmatig nat te houden. Na een paar dagen zullen de kiemen tevoorschijn komen en kun je ze oogsten als taugé.

Kortom, taugé is een veelzijdige groente die niet alleen lekker is, maar ook nog eens gezond. Het voegt een knapperige textuur en nootachtige smaak toe aan verschillende gerechten uit de Indische en Oosterse keuken. Probeer het eens uit en ontdek de vele mogelijkheden van taugé in jouw eigen keuken!

1 woorden gevonden
7
letters
Andere omschrijving voor "taugé"
Leer meer over SynoniemenWoordenboek.nl,
inclusief belangrijke disclaimers.