Terug: Richtingaanduiding naar het punt van uitgang
Achteruit, achterwaarts, ana (Grieks)
Terug is een bijwoord dat wordt gebruikt om een beweging aan te geven in de richting van het punt van uitgang. Het kan worden geassocieerd met termen zoals achteruit, achterwaarts en ana (Grieks), die allemaal verwijzen naar een beweging in de tegenovergestelde richting van de voorgaande beweging.
Geleden, her, naar achteren
Terug kan ook verwijzen naar iets dat in het verleden heeft plaatsgevonden. Het kan worden geïnterpreteerd als een aanduiding van een gebeurtenis die al heeft plaatsgevonden, zoals bijvoorbeeld "een jaar geleden". Daarnaast kan terug ook betekenen dat iets naar achteren beweegt, zoals bijvoorbeeld een stoel die naar achteren wordt geschoven.
Opnieuw, retour, retro
Terug kan ook worden gebruikt om aan te geven dat iets opnieuw gebeurt. Het kan worden geassocieerd met termen zoals opnieuw, retour en retro, die allemaal verwijzen naar een herhaling of herhaling van een bepaalde gebeurtenis of actie.
Rugwaarts, terecht, weder, wederom
Terug kan ook verwijzen naar een beweging in de richting van de rug. Het kan worden geassocieerd met termen zoals rugwaarts, terecht, weder en wederom, die allemaal verwijzen naar een beweging in de tegenovergestelde richting van de voorgaande beweging.
Weer, weergekeerd, weer naar punt van uitgang, weerom
Terug kan ook betekenen dat iets weer op dezelfde plaats of in dezelfde staat is als voorheen. Het kan worden geassocieerd met termen zoals weer, weergekeerd, weer naar punt van uitgang en weerom, die allemaal verwijzen naar een terugkeer naar een eerdere positie of toestand.