Alsem (likeur)

Wat is alsem?

Alsem is een kruid dat afkomstig is van de alsemplant, ook wel bekend als Artemisia absinthium. Het kruid wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn medicinale en culinaire eigenschappen. Alsem heeft een sterke, bittere smaak en wordt vaak gebruikt als ingrediƫnt in likeuren en spirits.

Alsem in likeur

Alsem wordt voornamelijk gebruikt in de productie van absint, een sterke, groene likeur die populair is in verschillende Europese landen. Absint wordt gemaakt door het macereren of distilleren van alsem samen met andere kruiden en specerijen, zoals venkel, anijs en koriander. Het resultaat is een drank met een karakteristieke bittere smaak en een hoog alcoholpercentage.

Geschiedenis van alsemlikeur

De geschiedenis van alsemlikeur gaat terug tot in de oudheid. Alsem werd oorspronkelijk gebruikt als medicinaal kruid vanwege zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen. In de 18e en 19e eeuw werd absint populair in Frankrijk en andere Europese landen, waar het bekend stond als "de groene fee". De drank werd geassocieerd met bohemien kunstenaars en schrijvers, die beweerden dat absint hen inspireerde en hallucinaties veroorzaakte.

Alsem en de wet

Vanwege de vermeende hallucinogene eigenschappen van absint, werd de drank in veel landen verboden aan het begin van de 20e eeuw. In de loop der jaren zijn de wetten versoepeld en is absint weer legaal in de meeste landen. Tegenwoordig wordt absint geproduceerd en geconsumeerd volgens strikte regels en normen.

Conclusie

Alsem is een kruid dat wordt gebruikt in de productie van absint, een sterke, groene likeur. Absint heeft een karakteristieke bittere smaak en is populair in verschillende Europese landen. Hoewel absint in het verleden controversieel was vanwege de vermeende hallucinogene eigenschappen, is het tegenwoordig legaal en wordt het geproduceerd volgens strikte regels en normen.

4 woorden gevonden
4
letters
6
letters
7
letters
Leer meer over SynoniemenWoordenboek.nl,
inclusief belangrijke disclaimers.