Ontdek de veelzijdigheid van kruiden

Anijs

Anijs is een kruid dat bekend staat om zijn zoete en aromatische smaak. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in gebak, likeuren en thee.

Bieslook

Bieslook is een kruid met een milde uiensmaak. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in salades, soepen en sauzen.

Bonenkruid

Bonenkruid is een kruid met een licht bittere smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van bonen, maar kan ook worden toegevoegd aan soepen en sauzen.

Dille

Dille is een kruid met een frisse en anijsachtige smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van visgerechten, salades en sauzen.

Lavas

Lavas, ook wel bekend als maggiplant, heeft een sterke en kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in soepen, sauzen en stoofschotels.

Majoraan

Majoraan is een kruid met een zoete en kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van vleesgerechten, sauzen en stoofschotels.

Marjolein

Marjolein is een kruid met een milde en kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van vleesgerechten, sauzen en stoofschotels.

Rozemarijn

Rozemarijn is een kruid met een sterke en aromatische smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van vleesgerechten, aardappelen en groenten.

Salie

Salie is een kruid met een sterke en kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van vleesgerechten, sauzen en soepen.

Sesam

Sesam is een zaad dat een nootachtige smaak heeft. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in brood, salades en Aziatische gerechten.

Tijm

Tijm is een kruid met een sterke en kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van vleesgerechten, soepen en sauzen.

Venkel

Venkel is een kruid met een zoete en anijsachtige smaak. Het wordt vaak gebruikt bij de bereiding van visgerechten, salades en sauzen.

12 woorden gevonden
4
letters
6
letters
8
9
letters
Leer meer over SynoniemenWoordenboek.nl,
inclusief belangrijke disclaimers.