Ontdek de diversiteit van suikersoorten

Basterdsuiker

Basterdsuiker is een suikersoort die wordt verkregen uit suikerriet of suikerbieten. Het heeft een fijne kristalstructuur en een lichtbruine kleur. Basterdsuiker wordt vaak gebruikt in bakproducten en geeft een subtiele karamelsmaak.

Bietsuiker

Bietsuiker is een suikersoort die wordt gewonnen uit suikerbieten. Het heeft een witte kleur en een fijne korrelstructuur. Bietsuiker wordt veel gebruikt als zoetstof in verschillende voedingsmiddelen en dranken.

Kandij

Kandij is een suikersoort die wordt verkregen door suikerstroop te laten kristalliseren. Het heeft een grove structuur en een amberkleurige tint. Kandij wordt vaak gebruikt als zoetstof in koffie, thee en gebak.

Mycose

Mycose is een suikersoort die van nature voorkomt in verschillende soorten fruit en honing. Het heeft een zoete smaak en wordt gebruikt als natuurlijke zoetstof in verschillende voedingsmiddelen.

Pentose

Pentose is een suikersoort die bestaat uit vijf koolstofatomen. Het komt voor in verschillende vormen, zoals ribose en xylose. Pentose wordt gebruikt als bouwsteen voor DNA en RNA in levende organismen.

Poedersuiker

Poedersuiker is een fijngemalen suikersoort met een witte kleur. Het wordt vaak gebruikt als decoratie op gebak en desserts. Poedersuiker lost snel op en geeft een zoete smaak aan gerechten.

Raffinose

Raffinose is een suikersoort die van nature voorkomt in verschillende planten, zoals bonen en kool. Het heeft een zoete smaak en wordt gebruikt als voedingsvezel en zoetstof in bepaalde voedingsmiddelen.

Rietsuiker

Rietsuiker is een suikersoort die wordt gewonnen uit suikerriet. Het heeft een lichtbruine kleur en een grovere structuur dan kristalsuiker. Rietsuiker wordt vaak gebruikt als zoetstof in verschillende gerechten en dranken.

8 woorden gevonden
6
letters
7
letters
9
letters
12
letters
13
letters
Leer meer over SynoniemenWoordenboek.nl,
inclusief belangrijke disclaimers.